Primátor prijal delegácie významných medzinárodných inštitúcií

16.05.2013 Banská Bystrica

Banská Bystrica (Mesto Banská Bystrica)
Primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola prijal 14. mája v historickej budove Radnice delegácie medzinárodných inštitúcií pôsobiacich v oblasti duševného vlastníctva - Svetovej organizácie duševného vlastníctva (WIPO), Európskeho patentového úradu (EPÚ) a Úradu pre harmonizáciu vnútorného trhu (OHIM).
Zástupcovia inštitúcií - Antonio Campinos z Úradu pre harmonizáciu vnútorného trhu, Benoit Battistelli z Európskeho patentového úradu a Michal Švantner zo Svetovej organizácie duševného vlastníctva - pricestovali k nám na pozvanie predsedu Úradu priemyselného vlastníctva SR Ľuboša Knotha pri príležitosti 20. výročia vzniku tohto ústredného orgánu štátnej správy.
Počas stretnutia s primátorom mesta členovia delegácií, okrem iného, diskutovali o aktuálnej agende organizácií spätých s dizajnom, patentmi a ochranou duševného vlastníctva. Niekoľkokrát bol vyzdvihnutý spoločný projekt mesta a ÚPV SR v oblasti vzdelávania žiakov základných škôl na tému ochrany duševného vlastníctva, kvality a autenticity.
„Som veľmi rád, že sa Banská Bystrica stala miestom stretnutia zástupcov takýchto dôležitých medzinárodných inštitúcií. Verím, že táto návšteva prispeje k tomu, aby bola Slovenská republika vnímaná ako adekvátny a dôveryhodný partner a zároveň prispeje k zatraktívneniu nášho mesta a regiónu na medzinárodnom poli,“ vyjadril sa Peter Gogola.
Michal Švantner poukázal na možnosť širšej spolupráce, a to prostredníctvom tripartitnej spolupráce mesta Banská Bystrica, UMB a Svetovej organizácie duševného vlastníctva.
Všetci partneri sa zhodli na potrebe podpory výskumných centier, malých a stredných podnikov, IT nástrojov a univerzít, predovšetkým v boji proti finančnej kríze a v záujme posilňovania vnútorného trhu členských štátov.
Autor: Martina Kanisová
 

Vyberte región